مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از کشور

مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از کشور مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از کشور

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 65 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 345

برچسبها : مهاجرت نخبگان فرار مغزها علل مهاجرت

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از کشور

مقاله حاضر در 3 فصل کلی به بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از کشور پرداخته است. فصل اول به بررسی نظریات مهاجرت، فصل دوم وضعیت مهاجرت نخبگان در جهان و ایران، و فصل سوم نیز به بررسی علل مهاجرت نخبگان می پردازد در انتهای تحقیق نیز فهرست منابع ذکر شده است.

بخشهایی از متن مقاله

سوال اصلی: علل مهاجرت نخبگان ایران به کشور

فرضیه: علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور می تواند بر حسب نظریه سیستمی متعدد، مانند کاش دستمزدها، سیاست زدگی دانشگاه ها، عدم منزلت علمی نخبگان در کشور و... باشد.

نظریات مهاجرت

مهاجرت یا immigration به طور کلی در مفهوم جابه جایی و انتقال جمعیت در مکان یا تحرک جغرافیایی جمعیت استفاده می شود.

ولی در معنای خاص آن عبارتست از نقل مکان انفرادی یا جمعی انسانها با تصمیم به تغییر محل اقامت و کار به طور دائم یا برای مدتی طولانی و بیش از یک سال.

در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از تحرکات جغرافیایی یا مکانی است که بین دو منطقه جغرافیایی انجام می شود. این حرکت شامل ترک یک منطقه و اقامت پیوسته در منطقه ای دیگر می باشد که آنرا مهاجرت دائمی می گویند. در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از: کوچ و جابه جایی جمعیت از نقطه ای به نقطه دیگر می باشد. مهاجرت برحسب عوامل مختلف موثر نظیر مرز سیاسی کشورها، مدت مهاجرت، خواست و اراده؛ جمعی بودن به 4 گروه تقسیم می شود.

1- مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی

2- مهاجرت با توجه به عامل زمان

2- مهاجرت باتوجه به عامل خواست واراده

4-مهاجرت از نظر شکل تذکر چون مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی مورد بحث ما در این مقاله است به تعریف اشاره نموده و از بقیه خودداری می کنیم.

مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی به دو شاخه تقسیم می شوند.

الف : مهاجرت داخلی: تغییر محل اقامت از یک مکان به مکان دیگر در یک کشور باسرزمین معین در چارچوب مقررات و تقسیمات آن کشور. مانند مهاجرت روستائیان ایران به کلان شهرها

ب: مهاجرت بین المللی: مهاجرت بین المللی برخلاف مهاجرت خارجی که در عرف بین الملل؛ حداقل یکی از آن دو کشور مستقل به حساب نمی آید؛ بین دو کشور مستقل انجام می گیرد مانند مهاجرت نخبگان ایران به آمریکا

در تعریف مهاجرت نخبگان با فراز مغزها یا مهاجرت صلاحیتها که در زبان لاتین (Drainbrain) نامیده می شود گونه ای از مهاجرت می باشد که در آن عنصر آموزش و به کارگیری علم در محیطی مساعد نهفته است

جهانی شدن علت العلل مهاجرت نخبگان

پدیده مهاجرت یا فرار مغزها یا مهاجرت صلاحیتها، پیامد جهانی شدن یا (Globalization) می باشد.

پیامد جهانی شدن گسترش ارتباطات و شبکه های مختلف ماهواره ای و اینترنتی موجب شده است جهان به صورت یک دهکده ی جهانی در آید. کارکرد گسترده در پهنه جهان که اثرات مدرنیته یا جهانگرایی صنعتی به قول آنتونی گیدنز می باشد. که پیامد آن کم رنگ کردن بسیاری از کارکردهای فرهنگی و اجتماعی جوامع مانند ملیت و مذهب خانواده و میهن و غیره گردیده است به طوریکه فرایند جهانی شدن زنگ خطر را برای جوامع از این لحاظ به صدا درآورده است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید